Strategische Afspraak? 0111-484084

Case
Basischool De Olijfboom

Twee reformatorische basisscholen uit regio Capelle aan den IJssel besloten samen verder te gaan onder een nieuwe naam en locatie: De Olijfboom! Bij zo’n merger komt natuurlijk op gebied van design en communicatie heel wat kijken. Een prachtige opdracht voor ons, waarbij we ons volledige pakket hebben kunnen leveren voor een gloednieuwe identiteit. Overigens werden we uit vijf bureau's geselecteerd. Iets waar we trots op zijn.

Basisschool De Olijfboom
Totaaldesign binnen in het onderwijs
A4 - Cases - Olijfboom
Strategie en Branding

Om deze opdracht goed aan te pakken, deden we een uitgebreid vooronderzoek. Brainstormsessies met het comité, MT, leerlingen en ouders leverden kantjes vol meningen en bruikbare informatie op. Met zoveel betrokken mensen en partijen moet je met iedereen rekening houden. Dit vormde de basis voor onze nieuwe identiteit van De Olijfboom. Een inspirerende naam. Onze designers zochten bewust de aansluiting met de fraaie architectuur van het nieuwe schoolgebouw. Dit is duidelijk te zien aan het kleurgebruik en het lettertype.

A4 - Cases - Olijfboom3
Website

Een onderwijsinstantie heeft natuurlijk een zeer strakke en functionele website nodig. Daar kwam onze webtechniek op maat goed bij te pas; niet alleen visueel, maar ook met juiste techniek kan alles geïmplementeerd worden. Onze website voor De Olijfboom is voor elke gebruiker toegankelijk, maar bevat ook een afgesloten deel voor ouders en leerkrachten waar een wachtwoord vereist is. Een simpele technische oplossing die voor alle partijen een handige uitkomst is. Maatwerk!

Bekijk de site
A4 - Cases - Olijfboom4
Sign en Interieur

De nieuwe huisstijl is eveneens doorgevoerd in het fysieke pand in synergie met de architectuur. Voor deze opdrachtgever hebben wij het nieuwe logo en de belettering gefreesd en in de juiste kleuren gespoten en op elke gevel gemonteerd. Zo is de school uitstekend herkenbaar en zichtbaar op grote afstand. Ook diverse interieur en bewegwijzering werd door ons vormgegeven. Eye-catchers zijn de naamborden naast de lokalen op maat. Originele wanddecors, etc. Een totaalpakket waar veel passie in is gestoken!

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Samen op zoek naar de kracht van jouw organisatie. Wij helpen jou een sterker merk worden. Maak een afspraak en maak kennis met ons team, onze visie en onze unieke werkwijze!

Maak een afspraak
Laat jouw organisatie scannen
Laat jouw
organisatie scannen

Kies voor een organisatiescan door het deskundige oog van Artestiq. De kernwaarden, kwaliteiten en valkuilen van jouw merk helder in beeld, en dat in één strategische sessie!

Vraag hier aan
Contact